Ταυτότητα Σχολικής Μονάδας

Το Γενικό Λύκειο Αμυνταίου είναι Δημόσιο Σχολείο, ιδρύθηκε το 1976, ανήκει στη Δ\νση  Β\θμιας  Φλώρινας και βρίσκεται στην οδό Αγίου Νικολάου 4 στο Αμύνταιο.

Στο σχολείο φοιτούν μαθητές-τριες από το Αμύνταιο, έδρα του Δήμου, που είναι  ημιαστική περιοχή, αλλά και από τις πλησιέστερες ορεινές και αγροτικές κοινότητες. Λέχοβο, Σκλήθρο, Αετός, Ξινό Νερό, Βεγόρα, Άγιος Παντελεήμονας, Πέτρες.

Το σχολείο στεγάζεται σ ένα κτήριο ισόγειο του 1978 και σ’ ένα νεότερης κατασκευής  του 1995 με έναν όροφο. Διαθέτει 12 αίθουσες, στις οποίες η διάταξη των θρανίων είναι μετωπική. Οι αίθουσες διαθέτουν καινούργια εξωτερικά και εσωτερικά κουφώματα, φυσικό αερισμό, φωτιστικά φθορισμού, καινούργια σώματα καλοριφέρ- πάνελ, καινούργιους πίνακες μαρκαδόρου και προτζέκτορες. Επίσης διαθέτει ένα εργαστήριο φυσικών Επιστημών που χρησιμοποιείται  ως εργαστηριακός χώρος για πειράματα και δραστηριότητες Φυσικής, Χημείας και Βιολογίας, δύο εργαστήρια Πληροφορικής με σύνδεση στο Διαδίκτυο, τα οποία αξιοποιούνται στο πλαίσιο μαθημάτων, δημιουργικών εργασιών, αλλά και ενδοσχολικής επιμόρφωσης. Επίσης, έχει αίθουσα γυμναστικής, ασύρματο δίκτυο ΙΝΤΕΡΝΕΤ σ’ όλο το σχολείο, ασανσέρ και wc για ΑΜΕΑ, καινούργιες τουαλέτες για τους μαθητές-τριες και το προσωπικό. Διαθέτει μεγάλη σχολική αυλή με πλούσια βλάστηση, η οποία χρησιμοποιείται και για αθλητικές δραστηριότητες.

Είναι κέντρο διανομής βιβλίων και εξεταστικό κέντρο Πανελλαδικών Εξετάσεων.