Γενικά Δράσεις

Πενθήμερη εκδρομή Γ’ ΓΕΛ Αμυνταίου στο Ναύπλιο

Πενθήμερη εκδρομή Γ’ ΓΕΛ Αμυνταίου στο Ναύπλιο.

Ημερολόγιο εκδρομής

1η ημέρα: Αμύνταιο – Μεσολόγγι – Τολό: 05/03/2023

Συγκέντρωση  και αναχώρηση νωρίς το πρωί (8:00 π.μ.). Μέσω της Ιόνιας Οδού με ενδιάμεσες στάσεις για ξεκούραση, κατευθυνόμαστε προς  το Μεσολόγγι. Στην είσοδο της πόλης του Μεσολογγίου στη βόρεια πλευρά  βρίσκεται ο  Κήπος των Ηρώων. Εκεί οι μαθητές περιηγήθηκαν και στη συνέχεια έφαγαν το μεσημεριανό τους στα μαγαζιά της πόλης. Κατόπιν αναχωρήσαμε για το Τολό. Μόλις φτάσαμε τακτοποιηθήκαμε στο ξενοδοχείο. Στη συνέχεια πήγαμε σε ταχυφαγείο το οποίο κάλυψε τη διατροφή των μαθητών. Τέλος, ακολούθησε βόλτα στη πλατεία της πόλης.

2η  ημέρα: ΜΥΚΗΝΕΣ-ΝΕΜΕΑ-ΑΡΓΟΣ: 06/03/2023

Μετά την πρωινό μας αναχωρήσαμε για τις Μυκήνες. Εκεί συναντήσαμε τη ξεναγό η οποία μας ξενάγησε πρώτα στον «Τάφο του Ατρέα» και έπειτα στο ανάκτορο των Μυκηνών. Στη συνέχεια κατευθυνθήκαμε προς τη Νεμέα, όπου επισκεφθήκαμε το αρχαιολογικό μουσείο και τον αρχαίο ναό του Δία. Καταλήξαμε στη πόλη του Άργους, στην οποία οι μαθητές ελεύθερα πήραν το μεσημεριανό τους. Στις 17:30 επιστρέψαμε στο ξενοδοχείο. Οι μαθητές ξεκουράστηκαν και ετοιμάστηκαν για το βραδινό τους φαγητό και την καθιερωμένη βραδινή τους βόλτα στη πόλη του Ναυπλίου.

3η ημέρα: ΝΑΥΠΛΙΟ: 07/03/2023

Πρωινό και αναχώρηση για Ναύπλιο. Κατευθυνθήκαμε στο Παλαμίδι στο επιβλητικό κάστρο έχοντας ξεναγό ο οποίος μας διηγήθηκε την ιστορία της πόλης και του κάστρου. Περπατώντας στο κέντρο του Ναυπλίου οι μαθητές είχαν το ελεύθερο να γνωρίσουν τη πόλη και την αγορά της. Στις 5 και μισή επιστρέψαμε στο ξενοδοχείο για ξεκούραση. Έπειτα από 3 ώρες ξεκούρασης, επιστρέψαμε στη πόλη του Ναυπλίου για το βραδινό φαγητό και τη καθιερωμένη βόλτα στη πλατεία της πόλης.

4η  ημέρα:  ΕΠΙΔΑΥΡΟΣ-ΝΑΥΠΛΙΟ: 08/03/2023

Μετά το πρωινό μας αναχωρούμε για την  Επίδαυρο. Εκεί συναντήσαμε την ξεναγό μας και περιηγηθήκαμε πρώτα στο αρχαιολογικό μουσείο, έπειτα στο επιβλητικό αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου και τέλος στο θεραπευτήριο του Ασκληπιού. ξεκουραστήκαμε για λίγο στη καφετέρια έξω από τον αρχαιολογικό χώρο και συνεχίσαμε για το Ναύπλιο. Εκεί οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν το ναό του Αγ. Σπυρίδωνα εκεί όπου δολοφονήθηκε ο Ι. Καποδίστριας. Δόθηκε στη συνέχεια ελεύθερος χρόνος στους μαθητές, Κατόπιν στις 5 και μισή επιστρέψαμε για ξεκούραση στο ξενοδοχείο. Έπειτα από 3 ώρες ξεκούρασης, επιστρέψαμε στη πόλη του Ναυπλίου για το βραδινό φαγητό και τη καθιερωμένη βόλτα στη πλατεία της πόλης.

5η  ημέρα:  ΙΣΘΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ-ΝΑΥΠΑΚΤΟΣ: 09/03/2023

Μετά το πρωινό μας, ξεκινήσαμε το ταξίδι της επιστροφή μας, περνώντας από τον Ισθμό της Κορίνθου, τη διώρυγα που διαχωρίζει την Πελοπόννησο από τη Στερεά Ελλάδα, φτάσαμε για στάση στη γέφυρα του Ρίου-Αντιρρίου. Έπειτα συνεχίσαμε για Ναύπακτο, μια γραφική πόλη, όπου οι μαθητές πήραν το μεσημεριανό τους φαγητό. Στη συνέχεια ακολουθήσαμε το δρόμο της επιστροφής με ενδιάμεσες στάσεις για ξεκούραση.

Φτάσαμε στο Αμύνταιο το βράδυ 10 η ώρα γεμάτοι όμορφες αναμνήσεις..

Και οι τέσσερις συνοδοί αλλά και οι οδηγοί του ταξιδιωτικού γραφείου καταβάλαμε κάθε δυνατή προσπάθεια στην επίτευξη του στόχου μας που ήταν η ομαλή διεκπεραίωση της πενθήμερης εκδρομής, η οποία συνοδεύτηκε από την αμέριστη συμπαράσταση όλων των μαθητών.