Γενικά Δράσεις

Εκδρομές σχολικού έτους 2021-2022

       ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ Γ΄ ΛΥΚΕΙΟΥ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

 Μετά από την 21/21-03-2022 Απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων του Γενικού Λυκείου Αμυνταίου  πραγματοποιήθηκε η ημερήσια εκπαιδευτική επίσκεψη της Γ΄ τάξης του Γενικού Λυκείου Αμυνταίου την Τρίτη 29 Μαρτίου 2022, στη Θεσσαλονίκη  στα πλαίσια του μαθήματος των Θρησκευτικών και με το πρακτορείο karipidis travel. Η αναχώρηση έγινε στις 8:30 και η επιστροφή στις 20:30. Κατά την παραμονή μας στη Θεσσαλονίκη οι μαθητές της Γ΄ τάξης επισκέφτηκαν τον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου όπου τους έγινε μια ξενάγηση τόσο χριστιανικού όσο και ιστορικού  ενδιαφέροντος. Προσεγγίσαμε το ναό ως αρχιτεκτονικό οικοδόμημα ενταγμένο μέσα στο ευρύτερο χωροταξικό πλαίσιο της Θεσσαλονίκης. Στη συνέχεια επισκεφτήκαμε το Βυζαντινό Μουσείο Θεσσαλονίκης. Γνωρίσαμε και τις 11 αίθουσες της μόνιμης έκθεσης του Μουσείου και σταθήκαμε ιδιαίτερα στην 1η με θέμα ¨Ο Παλαιοχριστιανικός Ναός¨ , στην 7η αίθουσα με θέμα το ¨ Το Λυκόφως του Βυζαντίου¨ και ιδιαίτερα στον ΕΠΙΤΑΦΙΟ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ και στην 10η αίθουσα ¨ Το Βυζάντιο μετά το Βυζάντιο¨, στην εικόνα του Αγίου Νικάνορα ενός οσίου με ιδιαίτερη Δράση στη Δυτική Μακεδονία. Αναχώρηση από το Μουσείο περίπου στις 14:30 και άφιξη στο Λευκό Πύργο. Από τις 14:45 περίπου ως τις 18:00 τα παιδιά είχαν ελεύθερο χρόνο για φαγητό και ξεκούραση. Η συγκέντρωση όλων των μαθητών έγινε στο Λευκό Πύργο και η αναχώρηση στις 18:30. Άφιξη στο Αμύνταιο στις 20:30 με ενδιάμεση στάση στα ΣΕΑ Πλατάνου. Η διδακτική επίσκεψη ήταν επιτυχής εφόσον υλοποιήθηκε ο προγραμματισμός της με ακρίβεια και συνέπεια και οι μαθητές ωφελήθηκαν από την εκπαιδευτική αυτή δραστηριότητα. Η συμπεριφορά των μαθητών υπήρξε υποδειγματική και η συνεργασία με το ταξιδιωτικό πρακτορείο άριστη. Αρχηγός της εκδρομής ο Νεραντζάκης Χαράλαμπος και συνοδοί καθηγητές οι Κιουπτσίδης Ιωσήφ και Σκαρκαλά Θεοδώρα.

 ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ Β΄ ΛΥΚΕΙΟΥ  ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

            Μετά από την 23/28-03-2022 Απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων του Γενικού Λυκείου Αμυνταίου  πραγματοποιήθηκε η ημερήσια εκπαιδευτική επίσκεψη της Β΄ τάξης του Γενικού Λυκείου Αμυνταίου την Τρίτη 12 Απριλίου 2022, στη Θεσσαλονίκη με ώρα αναχώρησης 8:15  από το Σχολείο και το πρακτορείο Hondromatidis και ώρα επιστροφής στο Αμύνταιο στις 20:30. Το πρόγραμμα της επίσκεψης είχε ως εξής: αναχωρήσαμε από το σχολείο στις 8:30 μετά από τον έλεγχο των self test των μαθητών, που απαιτούνταν για την επιβίβαση στο λεωφορείο και φτάσαμε στη Θεσ/νίκη στις 10:45. Ακολούθησε επίσκεψη στο Μουσείο του Λευκού Πύργου στις 11:00 και περιήγηση ανά ομάδες των 8 – λόγω των μέτρων αποφυγής διασποράς του κορωνοϊού – έως τις 12:15 με ταυτόχρονη σχετική ενημέρωση από τους συνοδούς καθηγητές. Στη συνέχεια επισκεφτήκαμε το Αρχαιολογικό Μουσείο της πόλης ανά αμάδες λόγω Covid-19 από τις 12:30 έως τις 14:00 και ακολούθησε περίπατος στο ιστορικό κέντρο της πόλης – περιήγηση στο Ανακτορικό συγκρότημα του Γαλέριου στο κέντρο και μέχρι τον Ι.Ν. Αγίας Σοφίας. Ελεύθερος χρόνος από τις 15:00 έως τις 17:30 για μεσημεριανό και ξεκούραση, επιστροφή στο Parking του Λευκού Πύργου, συγκέντρωση των μαθητών και αναχώρηση στις 18:00, άφιξη στο κέντρο του Αμυνταίου περίπου στις 20:30. Η διδακτική επίσκεψη ήταν επιτυχής εφόσον υλοποιήθηκε ο προγραμματισμός της με ακρίβεια και συνέπεια και οι μαθητές ωφελήθηκαν από την εκπαιδευτική αυτή δραστηριότητα. Η συμπεριφορά των μαθητών υπήρξε υποδειγματική και η συνεργασία με το ταξιδιωτικό πρακτορείο άριστη. Αρχηγός της εκδρομής η Δημοπούλου Αναστασία και συνοδοί καθηγητές οι Παπαχρήστου Χρήστος και Νάστου Δέσποινα.

ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ Α΄ ΛΥΚΕΙΟΥ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

     Μετά από την 24/30-03-2022 Απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων του Γενικού Λυκείου Αμυνταίου  πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 12-04-2022 ημερήσια εκπαιδευτική επίσκεψη της A΄ τάξης του ΓΕΛ Αμυνταίου στη Θεσσαλονίκη στα πλαίσια του μαθήματος της Ιστορίας. Η αναχώρηση έγινε στις 8:15 και η επιστροφή στις 20:30. Κατά την παραμονή μας στη Θεσσαλονίκη οι μαθητές της Α΄ τάξης πραγματοποίησαν ιστορικό περίπατο στην πλατεία Ελευθερίας στο μνημείο του Ολοκαυτώματος, την πλατεία Αριστοτέλους και τον Λευκό Πύργο. Στη συνέχεια επισκεφτήκαμε το Τελλόγλειο ίδρυμα, όπου ξεναγήθηκαν και πραγματοποίησαν εκπαιδευτικό πρόγραμμα στην έκθεση του Γιαννούλη Χαλεπά από τις 13:00 έως 15:00. Αναχώρηση από το Μουσείο περίπου στις 15:00 και άφιξη στο Λευκό Πύργο. Από τις 15:30 περίπου ως τις 18:00 τα παιδιά είχαν ελεύθερο χρόνο για φαγητό και ξεκούραση. Η συγκέντρωση όλων των μαθητών έγινε στο Λευκό Πύργο και η αναχώρηση στις 18:30. Άφιξη στο Αμύνταιο στις 20:30 με ενδιάμεση στάση στα ΣΕΑ Πλατάνου. Η διδακτική επίσκεψη ήταν επιτυχής εφόσον υλοποιήθηκε ο προγραμματισμός της με ακρίβεια και συνέπεια και οι μαθητές ωφελήθηκαν από την εκπαιδευτική αυτή δραστηριότητα. Η συμπεριφορά των μαθητών υπήρξε υποδειγματική και η συνεργασία με το ταξιδιωτικό πρακτορείο άριστη. Αρχηγός της εκδρομής η Τραϊανού Ευδοξία και συνοδοί καθηγητές οι Νεραντζάκης Χαράλαμπος, Τομάρα Μαρίνα, Σκαρκαλά Θεοδώρα.

 ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗ ΒΙΓΛΑ Β΄ ΛΥΚΕΙΟΥ

 Μετά από την 22/21-03-2022 Απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων του Γενικού Λυκείου Αμυνταίου πραγματοποιήθηκε την  Πέμπτη 04/04/2022  διδακτική επίσκεψη από τους μαθητές της Β Λυκείου στο Χιονοδρομικό Κέντρο Βίγλας Πισοδερίου στα πλαίσια του μαθήματος Φυσικής Αγωγής. Η αναχώρηση έγινε στις 8:30 και η επιστροφή στις 14:00. Κατά την παραμονή μας στο χιονοδρομικό κέντρο τα παιδιά γνώρισαν τα χειμερινά αθλήματα και ειδικότερα σανίδα του σκι (snowboard).Τα παιδιά ψυχαγωγήθηκαν παίζοντας με το χιόνι και στη διαδρομή με το τελεφερίκ μέχρι την κορυφή του βουνού. Αρχηγός της εκδρομής ο Καλλιμάνης Θεόδωρος και συνοδοί καθηγητές οι Σταυρίδου Φαίδρα και Κιουπτσίδης Ιωσήφ.